dagens ord


Dagens ord (eller det jag lärde mig i helgen) är muffin top. Den pedagogiska bilden nedan illustrear vad detta innebär.Marked with a cross
nya frilla och nya glasses

Idag har jag shoppat!!!!!!!! Glad och ännu mer pank tjej. Mina lovers som jag spanat in i år följde tillslut hem (Ray Ban pilotisar), två tröjor, Laura Merciers mineral foundation samt primer (the best) och en ny frilla. GOTT.
OCH JA! MITT PHOTO BOOTH FUNKAR IGEN! GLAAAAAAAAD TJEJ.

årets självklara vinnarbidrag ♥kanske en ny dator.

Min lilla vita Mac sjunger nog på sista versen. Efter att CD-spelaren pajjat, har nu kameran låst sig. Till var och varannat ställe jag kommer krånglar Air Porten (någon tant sa att det var allmänt känt att min upplaga är lite för allergisk mot nätverk), och den ser lite nött och ledsen ut (jag tänker såklart också på utseendet).

Det var ju trots allt tre år seda jag köpte den, och min bästa vän har den vart sedan dess. Kanske dags att gå vidare?
just nu...

Mat: Tuggummi
Aktivitet: Pluggar midterms och laddar infor helgens persuasive speech
Plats: Foothill College, California
Irritationsmoment: Irriterande chines som kallar mig tjock (maste nog borja trana lite mer)
Concern: Att jag ser ut som ett monster efter att jag vaknat 9.26 och jag maste ga till bussen 9.30, annars ar jag screwed
Langtan: Efter min MELONER som finns hos Calle dit jag skall snart

Lite lagt fokus har kanner jag, kanske lika bra att aka hem (gor det inte, gor det inte, tankt disciplin, tank effektiv, tank success)

Ps. Jag har aldrig vart sa dalig pa att stava under hela mitt liv som jag ar nu. Markte det ga utfor under MSN-eran, alltsa jag maste alltid alltid googla ord som jag ar osaker pa. Why is that? Ds
godnatt lovers ♥

Jag har lagt till en ny kategori i bloggen: grodperspektiv. Här lägger jag upp bilder på folk som jag tagit underifrån. Alltså från den fulaste vinkeln. Är det förresten inte ett tecken på att man börjar satsa helhjärtat på sitt bloggande när man lägger till kategorier?

Förste kvinna man upp:Tycker att förste man ut klarar detta med galans! 5/5 grodor.
distraktioner.

STÖRNINGSMOMENT! Är ett vanligt inslag i min vardag. Mitt största störningsmoment är helt klart Calle och dator/internet. Jag försöker klura ut hur jag skall hantera dessa störningsmoment, bli lite mer självdisciplinerad och få lite mer gjort. Under sista året på gymnasiet klassades jag som effektiv. Sedan insåg jag att man inte alltid behöver vara effektiv, och började chilla lite. DET SKULLE JAG INTE GJORT, för nu består mitt liv endast av chill. Jag som trodde man kunde hitta lite balans. Balansen. Men icke. Antigen eller. Effektiv - Chill. Chill - Effektiv. Dessa Personal Constructs (som jag läser om i en bok som luktar ranch dressing) är för mig ingen skala. Det är antingen eller. Effektiv - Chill.

Så till inlägget:

Jag tänkte visa er, ärade bloggläsare (som konstigt nog sjönk från 203 till 25 på en dag, detta sätter så kalalde myror i huvudet på mig) mitt nuvarande hem. Här bor jag, Frida Hanson, som inneboende hos min 50+ massage terapeut. En vänlig man med krulligt hår.

 

 GISSA KROPPSDELEN?!Nå?


kanske lite hjalp

Mina 125 brilliant nya lasare (som kommer forsvinna om 2 dagar, so better hurry) kanske kan ge mig lite forslag pa vilket amne jag skall halla mitt persuasive speech inom samt provida mig med lite ideer, kallor och information.

Vad tyckes?

Spotta ut det bara! Vad gjorde ni? Kanske vill du kopiera in hela ditt tal i kommentarsfaltet, FEEL FREE TO DO THAT!
WTF?!!!!!!!?

HUR fick jag 125 unika läsare och 30 nya kommentarer igår??

(iof i stilen "kika in min blogg.. blabla" men ändå)

Vad hände?


Kände mig nästan som modebloggsfrida med min 250 unika om dagen och färgglada dagens outfits... nej just det ja, det var under 2007 - 2008....
sjukt snygg och brunbränd

Läs rödbränd.

En bra dag har det vart i alla fall.

Vaknade upp utan en hang over.

Lade mig på en handuk i solen

Gick en liten powerwalk med min man den late

Pluggade lite

Surfade lite (mycket)

Lagade pannkakor till Calle och hans roomie. Pannkakor med grädde och jordgubbar.

Duschade så jag blev ren (händer sällan att jag är ren, är ofta ganska smutsig)

Nu är jag sjukt snygg och brun och ren. REN.SOL men ingen pool

Det suger! Men jag har i alla fall sol. Ligger på en liten gräsplätt utanför the home och svettas. Känner mig dock tvingad att sola lite, som svensk kan man ju inte låta lite sol gå till spillo! Better get started with my persuasice speech too...... paniken kommer sakta smygande.salsa

Igår var jag på en salsaklubb. Först var det nybörjarkurs i en timma. Jag skulle inte anse mig som en framgångsrik nybörjarsalsadansare så jag litade på att några shotar tequila skulle ta fram mina dolda talanger och som det gjorde! Efter att ha ägt dagsgolvet någon timma tillsammans med 50+ mexikaner så begav vi oss hem en snabbis. Lekte på motorcyklar och kollade in lite tvättbjörnar. Efter det fick vi skjuts in till downtown Palo Alto. Sedan åkte vi hem och tur var väl det.
Frääääääsch tjejHehe.
frozen yoghurtVänner, jag har ett erkännande att göra.

Den 1a Maj skall jag delta i ett tournament och tävla. I Intercollegiate Persuasive Speech. På min knaggliga Engelska.
Anyhow. Jag tror det kan bli kul. Jag är skrämd till döds och kommer antagligen inte komma därifrån levande, men om några månader åker jag hem och kommer aldrig tillbaks, SÅ VAD HAR JAG ATT FÖRLORA?

Nej precis.

Nu är det fredag. Jag har bara lektioner måndag -  torsdag, så torsdag kväll - söndag brukar jag packa min lilla väska och åka till Stanford och min lilla, lilla man. Igår tog vi en liten sväng i Downtown Palo Alto och åt Thai soppa (haha) och Frozen Yoghurt. Jag ville dödligt gärna utföra en liten pedikyr och manikyr med men EFTERSOM jag shoppat upp hela min budget frinns det inte så mycket svängutrymmen mer för den typen av utgifter.

I alla fall. Frozen Yoghurt. Gott säger jag. Specillt om man går till "ta-själv" ställen där du får välja bland smaker och även ösa på med topping och sedan betala för vikten. Fantastic. Calle åt två så han kommer blir tjock. Tur att vi kanske skall träna idag då. Jag försöker tvinga honom att lära mig spela tennis (droppa min tennis for begginers kurs).
dieta och detoxa.Kände för att dieta lite. Tänkte börja med en detox. Frukt och grönsaker i en vecka, men min dåliga karraktär gjorde sig påmind nu sitter jag här framför Svenska Hollywood fruar och trycker i mig bröd och cream cheese.

Kanske skulle börja med JS-dieten istället?

 

Inget sånt i alla fall :(

 

 söt syster


Skypar med min syster nu! HON ÄR SÅ SÖÖÖT!!
.Så tänkte vi åka till storastaden. Det vat kul och jag råkade shoppa. Sedan kollade vi (äntligen efter månader av velande) på Alice in Wonderland. Nu längtar jag bara ENORMT mycket till 27 Maj för då kommer SEX AND THE CITY 2 ut. OMG. Har jag berättat att min dator bara spottar ut SATC-skivorna när jag försöker kolla? En liten bit av mig har dött.

När vi kom till Palo Alto vid ett-tiden så väntade vi på Midnight Express som SKULLE matcha tåget, och som SKULLE gå efter ett (enligt CALLE, den ganska dåligt planerade pojken). Såklart gick sista bussen vid tio i ett och när vi insåg det efter tio minuter bussväntande på en buss som inte skulle komma, fick vi gå hem. ASLÅNGT.

Calle inspekterar sitt minskande body fat efter att vi sprungit 30 minuter tidigare (ååh, jag har ont i foten, ååh jag orkar inte mer, alltså jag har jätteont i magen, jag håller på att svimma osv var läten från honom under turen)

Jag var i alla fall snygg och mindre oroad över mitt body fat.

Nyshoppad prickig kofta från Target på rea. 5 dollar. Love it! Sooooo Frida-style.

 

 

 
en hel vecka till, jag är 21 och vi skall till San Fran idag!


Nice.

Sitter i ett bibliotek och pluggar. Fascinating. Har hittils avklarat två "tal"/"retoriskt influerade framföranden" och det har gått SUPER! Dock känner jag mig fortfarande som om jag går i femman men engelskan.

- Öhhh, can I have a regular coffee and a coffe with room for milk

Detta på kraftik svengelksa är min nivå. Icke okej.

Men OMG, vi skall till San Fransisco idag. Längesedan jag var där! Kanske skall man fira mig återfödda myndighet med en drink (om Calle betalar för jag är pank. Mammsi om du läser skall inte jag få ett ekonomiskt bidrag i födeösedagspresent?)

Jag säger bara OMG och det gör Calle med.


this is what I'm doing


Create a speech about your WORST PET PEEVE.

Dett var en enkel en. VEM HATAR INTE FOLK SOM LYSSNAR PA MUSIK PA SINA TELEFONER UTAN HORLURAR?


http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=4207182639JOIN my friends.LÄSK


I am twenty, going on twentyone !And I am Swedish, living in the USA...

DETTA BETYDER full frihet återigen. Återfödelse, eller återmyndigande i alla fall.

Jelly Shotsen laddar i kylen och jag försöker plugga. Det är sol (imorgon på min egentliga födelsedag kommer det bli regn).

Detta med födelsedagar. Jag har aldrig riktigt gillat dom. Har aldrig riktigt tyckt att jag vart "värd" att firas. Men år på år så har det alltid vart massa folk som firat den ändå. Som bakat kakor, sjungit sånger, uppmärksammat mig. Tillslut fick det mig att inse: JAG ÄR SJUKT VÄRD ATT SUPERFIRAS PÅ MIN FÖDELSEDAG. Inte just för att det är min födelsedag utan för att alla borde firas i alla fall en dag under året. Jag skall även bli bättre på att fira andras födelsedagar (nyårslöfte från och med 11e april). Sedan är det ju ett plus in the corner om en pojkvän är snygg och har köpt en klocka i present (och vet ni vad; min pojkvän är snygg och jar köpt en klocka till mig i present!)
OMG, när blev min oskyldiga syster fjortis?
(Sa jag att hon är 11? Och fortfarande supersöööööööt)


Askul.


1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Födelsedagen jag blev 11 år:
Fick ett rosa set från JC. Kapribyxor, tre-kvartsärms tröja. Min bäsis i skolan sa att det var fult (haha, hon har sedan sagt att hon bara var avundsjuk, vet inte vilket jag skall tro på). Fick även ett par skor, sådana där slip-in, som tofflor men med täckt fot och en liten liten kant bak för att hålla foten på plats; Röda. Mamma sa att jag inte fick ha alla mina nya kläder i skolan på en gång, man skulle "spara dom" lite (NÅGON SOM KÄNNER IGEN SIG). Jag försvarade det med att man bara fyller år en gång per år (ett argument jag då använde i många sammanhand) och fick som jag vile (YES, mina argumentation & persuasion förmågor behöver kanske inte utvecklas ytterligare?).
Övrig: Bodde hemma i Ginkalunda med min familj. Var duktig i skolan. Var antagligen anska jobbig mot mina småskyskon. Gjorde danser med Maja (good times). Hade knytlinnen som farmor sydde som gick bakom halsen och hade sick-sack i ryggen.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Runt min 20-årsdag:
Jag bodde i Linköping på tränggatan. Hade nyss träffat min sjukt snygga man. Försökte inte bli kär (omg, se hur det gick). Satt antagligen i tenta-p och pluggade till Envariabelanalys 2 och Nationalekonomin. Har för mig att jag även plussade Linjär Algebran. Livet lekte, vår, var hemma under min födelsedag. Fredagspuben. Salli, Carro, Ove. Massa (för mycket) Calle. Hade ångest inför hösten, då jag helst ville ta ett studieuppehåll. Skoltrött. Mycket fest. Träningen dog. Mina muskler dog (stackarna). LINKÖPING.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
MELONER. Har precis provar chokladtäckta solrosfrön (hallå, jag är i USA). Kanelbullar med äpple och glasyr. Frukt. Morötter.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Sjukt dålig på texter. "Vill ha dig i mörkret hos mig" kan jag rätt bra. Bä bä vita lamm.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
KÖPA TIO MÄRKESVÄSKOR, SHOPPA SÖNDER STANFORDS SHOPPINGCENTER, lätta på min ångest inför min ekonomi, ge massa pengar till Calle (för att jag alltid utnyttjar honom), spara till framtida lägenhetsinvestering (nu är sparandet på 0). Borde man kanske skriva rädda världen?

6) FEM DÅLIGA VANOR
Bli okontrollerbart irriterad på Calle för att han är så snäll. INTE KOMMA IGÅNG MED PLUGGET PÅ TRE TIMMAR. Klämma finnar. Sedan är jag perfekt.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Sy. Shoppa. Träna. Umgås med människor. Sova. Gå i skolan (men jag gillar inte att plugga).

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Silikonbröst à la Kissie (OMG, hon ser ju faktiskt ut som en avdankad porrstjärna). Fotsid skinnkappa à la Goth eller vad man kallas. Fula kläder.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Hehe, ask my oslo-friends. Datorn. Mitt smink. Min symaskin med tillbehör. Havet och klipporna i Götborgs skärgård.


in a bibliotekSitter i ett bibliotek och smuttar desperat på min latte (varför låter det så fjolligt att skriva att man dricker latte) för att undvika the homework. Jag får liksom inte till det. För det första tycker jag att instruktionerna har stora problem i vad det gäller syftning. I just don't get it! Sedan riktigt hatar jag att känna mig begränsad av att man måste skriva på engelska (kanske skulle försöka med svenska), ord och uttryck kommer inte riktigt lika naturligt då. Sedan vill jag ju bara ha lite meloner. Hade jag fått meloner hade det vart okej. Meloner är mitt nya favoritgodis. Det slår allt. Allt. Choklad släng dig i väggen. Piggelin släng dig i väggen. Ja, ni fattar.


 

"Regognize how communication fills needs (Maslow) (så långt är jag med, Maslow, hade vi inte honom i organisationen också?), please generate three examples of how communication has filled each of the five needs for them. (Det är här jag tappar tråden. Them = exemplen?, but it doesn't make sense!) etc..
för de intresserade.Letade i min mans facebook arkiv (mycket facebook inspirerad nu efter senaste avsnittet av Southpark)Här körde han turk, all-in.Här är han så läcker så man vill göra smutsiga saker med honomHär är han så LIIIIIIITEN, bara två år.Här börjar han växa till sig lite, men missar det där med att det är snyggt att vara brun... inte räk-lookalike.

(Detta inlägg är helt godkänt av den utsatte, han har konsulterats och få ge sin syn på det hela (även om den kanske inte alltid kommer fram)).TIPSA BLOGGEN!(Kanske lite weekly tema jag skall ha; gissa bajset, tipsa bloggen osv.)

Mitt senaste tillskott i "The List" (en samling bokmärken jag har som jag varje dag väljer "öppna alla" på): http://www.dn.se/blogg/etikettfragan/felbudgetering.Började räkna lite på mina finanser och det finns en risk att jag kommer gå lite back si sådär kanske -10. Då återstår frågan, hur skall jag hindra detta!?

1. Jag har åtagit mig ganska många kurser, 16.5 units av 12 rekommenderade/krävda. Detta kostar mig 5 "för mycket". Vad är värt mest; en kurs, eller femtusen?

2. Cutta levnadskostnadera som nu är budgeterade till 2500/månad. Kanske är detta det perfeka tilfället att bli smal (genom att köra på svält, billigt och bra)

3. Skita i den krassliga ekonomin och ta av mina klena besparingar. Det är lite så jag brukar agera. Men omväxling förnöjer, eller?skola.Sitter in da school. Better get started with my homework so I not become a grilled killed chicken.Kursupdate mm.Ni vill såklart veta hur det går/gick för mig med mina kurser? Vem skulle inte det? Hittils har jag haft alla utom en av mina kurser, den sista skall jag åka till om cirkus en timma. Denna kurs, argumentations-kursen, är jag dock waitlistad på (dessutom: 6 PM - 9.40 PM kurs, bra för en icke-kvällsmänniska som mig  jag är iof inte morgonmänniska heller, jag skule vilja kategorisera mig som 10-12 h/natt-människa, vilket innbär att du varken kan vara uppe late night eller early morning). Ok. Vi börjar med att kolla på schemat:


 


Interpersonal Communication: Intressant kanske, inte vet jag. Än. Har en störtskön lärare som säger saker i stil med "Screw you" till sina elever och älskar sarkasm. Detta tillsammans med att vara mycket organiserad och professionell. Klockren dam/tant/tjej! Den minst läskiga kursen, inte så mycket muntliga framföranden här inte.

Nu orkar jag inte skriva mer, men jag kan meddela att Intercollegiate Speech/Debate = du är med i skolans speech/debate team (sjukt läskigt) och får åka runt och tävla i det! Första tävlingen är 1a maj, och jag tror faktiskt att jag skall försöka! Är livrädd och kommer antagligen spy, men jag känner att det hade vart dags att kliva ur min comfort zone (jag har ju inte rest över atlanten och börjat på ett random college själv (okej min man är nära, men jag har inga vänner än. Eller en kille pratade med mig idag, skjutsade mig hem och köpte McD till mig. Jag har dock på känn att han bara vill ligga med mig och göra mig tjock/tjockare).

Japp.


bikinibrud...
Okej, kanske inte än. Det där som kallas träning har legar lite på is under det senaste året, men nu känns det som om det är dags för förändring (jag har ju pilates/yoga och allt på schemat till och med!)

jag vill känna sanden mellan tårna bla bla bla.Inte sitta här och sunka i alla fall och inte göra något vettigt. Sådant får mig att shoppa. Så då gjorde jag det. Shoppade. En hårinpackning, en cleanser och en ansiktskräm från Aveda. Har hört om märket någonstans. It better be worth mina 115 dollar som jag annars tänkte spara i fonder på 11% ränta.

Längtar lite smått tills månag så jag kan få lite struktur på mitt liv. Jag uppskattar struktur och rutin har jag insett. Veta vart saker är i en matbutik och sånt. (Inte något jobbigt Safeway där man inte känner igen märkena och måste jobba dubbelt så hårt för att omvandla dollar till kronor för att få en uppfattning om det är prisvärt eller inte). På måndag börjar i alla fall mina klasses och jag hoppas att jag får massa vänner första dagen (måste få lite vänner!!!!!). Jag har i alla fall shoppat kollegieblock (lila, svarta och olivgröna) och "matchande" rosa mappar (jag tycker det matchar).

Ok. Nu skall vi surfa runt lite på craiglist. Kanske kan vi hitta en billig (!) cykel eller en fin lägenhet/rum.

torsdagsmiiiiiiis.Utmattade efter att antagit oss den nya utmaningen vi kallar nr 2 så blir det nu torsdagsmiiiiis.Våra enda sanna vänner. Snyft.


alarm.Sa jag att jag satte igång brandlarmet innan när jag gick in i Mattebiblioteket här på Stanford (ni kan ju tänka er vilka typer som sitter där). För att ingen skulle märka der rusade jag i motsatt riktning. RUSADE. Mitt dumbass. Det ultimata hade ju vart att helt coolt bara GÅ, långsamt och sansat.

Oavsett, jag rusade in på toaletten och satt där ett tag. Tills faran var över.

Åh ja, dörren var tapetserad med "DO NOT ENTER" and "ALARM WILL SOUND" eller något sådant. STORA feta skyltar i rött.


OMG.Jag säger bara en sak; OMG. Jag har hittat THE perfect room! 100 bucks mindre än det förra.

Nu ringde landlorden och sa att han inte ville att jag skulle bo där så kort (3 månader it is), så om den andra fucking tjejen ville ha rummet så skulle hon få det! J a g  v i l l  b o  d ä r. Sa jag att han var massör, min eventuellt blivande roomie?

Ok.

Let´s leva på hoppet.

Sitter nu i något slags bibliotek på Stanford brevid min lille lille pojk. Hoppas att han skall tröttna på sin "Statistical Models and Methods for Finacial Markets" snart så vi kan gå hem och göra något mer produktivt som att ligga i sängen och... kolla på film.


(Note to self: sluta lägga upp bilder med fåningt smile)


du är den finste mannen.Ibland går man in i lite rutiner, vanor. Då kan det hända att man tar saker för givet. Typ som en fin man. Men det dröjer inte många dagar för än jag inser igen att; jag har ju faktiskt den finaste mannen (och har haft i över 14 månader så det så).Bus stop

sitter pa en hallplats och vantar pa bussen som skall ta mig till mountain view! Under tiden snyltar jag pa nagons natverk och ser om det gar att lagga upp en bild! Nehepp, det gick inte....

RSS 2.0