struktur och film.

Tips på dåliga (BRA) filmer som jag gillar? Nedladdnindsprogrammet står tomt, likaså min nya hårddisk. Hämtade nyss Bridget Jone's Diary. I need more.

I also need some structure! Jag är stressad (TROTS att jag läser kurser på motsvarande filfak) och behöver veta när jag är tillåten att känna mig stressad och när jag kan koppla av (trots att jag egentligen 'borde' känna mig stressad). Jag vet typ att jag måste känna mig stressad tills tisdag-kväll. Känner mig lite små-screwed för tillfället med stundande inlämningar (tal).

Men i alla fall. Snart är det bech-party. Eller party med beach-tema. FÖR NÅGON BEACH SER JAG INTE HÄR.
this is me nowVarför är det så svårt att hitta fokus när solen skiner?

friday

Idag är det fredag, idag är det fredag, idag är det fredag hurra!

Tänkte börja med att ge ännu ett exempel på min fina, fina mans okladerliga stilkänsla


Snygg!

The day: Vaknade klockan elva av pussar (bästa väckarklockan) och lyckades tjata mig till frukost på sängen (en torr bagel). Loggar in på mailen och ser att jag fått ETT SVAR (av cirka 20 mejl) på en lägenhet i Vasastan, det fanns tydligen fler potentiall hyresgäster men jag hoppas hoppas hoppas verkligen att vi har en chans! Hyra ca 5800 INKLUSIVE el och vatten, hur bra är inte det? 71 kvadrat, hur bra är inte det? Enkel mattematik ger att med bredband kommer månadshyran hamna på 3000 var, vilket är ca 1200 kronor lägre än min förra lägenhetskostnad. Hoppar hoppas hoppas hoppas...

Nu sitter jag och hänger i biblioteket. Veckan som kommer bjuder på informative speech, persuasive speech och ett antal mindre inlämningar. Hoppas jag hinner med allt idag (orealistiskt med vaddå?) för lördag, söndag kommer äntligen (!!) bjuda på VARMT VÄDER! Ja, jag är i Calofornien, men tydligen är detta ett kallt år, vilket har gjort att jag har gått och huttrat i 15-20 grader. Nu snackar vi 26!!
/Maria Montazamiutvikningsbrud

För någon vecka sedan vad vår lab-uppgift i Argumentation & Persuasion att ta ett internet-test ang sin politiska "läggning". Kan tyvärr inte avgöra om testet är bias (förutom att det är anpassat till en västerländsk kultur), men jag förutsätter att vi lever i en perfekt objektiv värld och att resultatet är att betrakta som sanning.

Trots att delar av testet kändes lite flummigt tyckte jag ändå att det gav en intressant inblick i vad man "egentligen" tycker. Inlindad i Sveriges politiska skala blir man lite förblindad över vad som verkligen är höger, vänster, uppåt eller neråt. Whatever. Här är resultatet (detta börjar bli en politisk utvikningsblogg)
Eftersom detta testet betraktas som sanning är jag uppenbarligen färgad av mellanmjölks-sverige "alla-skall-ha-det-bra", vänstertankar.

The Political Compass


3 säsonger, 2 veckor

Har nu plöjt 3 säsonger på 2 veckor. Det är närmare 50 timmar serie. Vad är det för fel på mig? Påbörjar inom några minuter säsong 4. 


/

När valtider närmar sig finns det massa roliga test att göra (trots att jag är rätt så säker på min politiska ståndpunkt). Lite farligt mycket vänsterpartist för att vara helt okej om du frågar mig, men helt klart på rätt sida.LEKA
For cirkus 4 veckor sedan blev jag och mannen uppraggad av en indie, likval aspirerande fotograf. Han tyckte att jag och Calle var sa snygga (saklart) att han ville anvanda oss som modeller nar han bygde upp sin portfolio. Gammal mode/modell-nord som jag ar sag jag min chans att an en gang leka framfor kameran (10 kg tyngre). Resultatet fick vi idag. (Egocentrisk som jag ar lagger jag bara upp bilder pa migsjalv)
By: http://www.pinkeshzaveri.com/
söndag, milkshakes och california

'igår slappade vi och myste. Nu är det vecka igen. Plugg och plugg.
maked up

Redo för en liten photo session med våran indie. Jag och Calle som är så otrooligt snygga kommer ju göra denna till en av hans (indiens) bästa! Resultat visas med all säkerhet senare på da blogg. FYI detta ger gymnasie-flashbacks. Bra sådana. Jag, Felice och projketarbete.


schizo

Dagen har vart seg. (FÖRVÅNAD?)
Frukost på jamba juice
Plugg i form av Interpersonal Communiation
Right now: Rödvin, "Sexy Bitch", mer plugg och pepp för eventuell Frat-party. Hur pinsamt är det inte att jag hänger på Frat-Partyn när jag inte går på Stanford och när de jag hänger med inte är undergrads? Helt ärligt så vill jag inte gå ut. Jag vill plugga, dricka lite vin, kolla på ett par avsnitt av Gre's Anatomy, lägga mig tidigt och sedan vakna utvilad imorgon. Hur gammal blev jag nu? 35?

Jag tror jag har vissa schizofrena tendenser. Party-frida, Boring-frida. Flickväns-frida (en extremt jobbig frida), Singel-frida (får mest praktiseras i drömmar nu för tiden). Hard Working-frida, Slapp-frida. It never ends...
söt.

Los ninos (Calle) skall bjuda mig på middag snart (har jag bestämt), därför är jag söt. Det händer inte så ofta.


tonfisk majonäs och tomater

Det enda jag orkar laga ("laga") nu för tiden är tonfiskröra med majonäs, salt och peppar och tomater. Men wtf, det är gott, billigt och snabblagat! Och LCHF (kanske inte spelar någon roll när jag åt en blåbärsmuffin till frukost?)


plugg.

Sitter och förbereder inför vårt informative speech vi skall ha om någon vecka. 17 studier har jag lyckats skrapa fram, älskar när det finns många källor (vilket det ikke fanns till mitt förra projekt). Klockan närmar sig 11 och jag är på topp. Det var längesedan jag kände att jag jobbade hårt (vilket jag gjort den senaste timman).

Jag blir än en gång påmind att det är det jag trivs bäst med. Jag trivdes med att jobba som jag gjorde på gymnasiet! Effektivt, målinriktat, ibland galet mycket. 20 timmar på Lindex, prov, prov, mvg, mvg, sy, sy, sy, tillskärarakademin, träna, fixa, drömma, flytta...

Hur kommer det sig då att jag är soffpotatis personifierad? Jag undrar bara. Calle vet väl vilka ryck jag får efter att ha gjort ingenting en helg. Två år av soft kanske skall avslutas? Eller...


Before After
blogg.

Bloggen går lite trögt och så gör även livet. Det går lite trögt. Det är lite enformigt. SVERIGE HAR VARMARE VÄDER ÄN OSS. Jag loggade in på mitt konto idag. Det var inte heller det roligaste.
kommer ingen vart......verkligen ingen vart... presentation om 5 timmar och vad har jag nu...? Nadager er en update från starbucks

****Internet fungerar inte hemma hos min roomie (Ron, 50+) vilket gör mig fly förbannad när det enda jag vill göra är att kolla på GREY'S ANATOMY! Hur skall jag göra det nu???

Ett annat aneldning till att jag behöver interent är att jag behöver resercha både mitt persuasive speech, due tomorrow samt mitt informative speech. Det står still i skallen. Jag menar, vilka fler argument finns det för facebook än att man uppehåller och skapar ett större socialt kapital (och nu pratar jag inte fördelen att snoka osv). Ja, jag vet att facebook i sig är ett patetiskt ämne, men hur lätt är det när man inte är insatt i systemet i ett annat land? Det lämpar sig till exempel inte att prata om en ett skolsystem som man inte har upplevt eller vet något om!
Tur att min man sitter här brevid och håller mig sällskap (och har jag inte ett ganska läskigt smile?)
helg igen

Sitter och väntar på min ostrukturerade grupp för att grupparbeta. Alla är en kvart sena och det är nästan så att det lockar fram tyrann-frida. Respektlöst, omoget och irriterande är vad det är. När de kommer hit skall jag minsan styra upp denna grupp!

Förra helgen drack jag jelly-shots och dansade med bögar. Denna helgen blir lite tråkigare. Plugg, plugg och mitt nya behov: Greys Anatomybooooooring.

Befinner mig hos lisse bano. Skall sova. Skall vakna. Skall på möte. Skall studera "the culture of wine and it's impact on health"'. Skall konstruera ett "informative speech". Skall sedan börja på ett "persuasive speech". Mycket speeches, men jag gillar det! Jag skall bli kung i talandets konst!

Boring inlägg.
the matching man
Som kör på orange och rosa! Söt
hon skall dricka kaffe


Det värker lite i mitt hjärta att jag inte är liks styish som jag brukade vara! Tänk de åren då all min lediga tid cirkulerade runt nya mönster. Konstruktioner såväl som tyger. När jag kunde gå upp en timma tidigare på morognen för att få sy. När jag kunde sova 15 minuter under en natt för att jag satt bakom min symaskin. När halva studiebidraget gick till Skrotens kassa. När jag prioriterade att komma hem tolv en gång i veckan för att få läsa kvällskurser i kontruktion på Tillskärarakademin. När jag hade mål, ambition och vision. När jag visste vart jag ville i livet och kände att jag kunde offra min arm för det.

Var är jag nu?

In a little bittle different place kanske.

Många kanske skulle se mig mer stylish nu än under mina crazy-years och jag förstår dem. Men jag ser stylish som egen, kreativ och orädd.

Jag lovade mig själv under 1an att lägga mer tid vid symaskinen. Men all den tiden gick åt till att vara bakis. Förr kände folk igen mig som Mode-Frida (och jag skämdes för det) men hur många vet ens om mitt största intresse nu?

Hur många vet att jag är fucking talented!!! (Jante-fjante shut up!)Damn, she's a sexy bitch (and she has a sexy bitch-man)grodperspektiv, eller ap-perspektivDu är som en melon. Först sur sedan söt (jag är med som en melon, fast först söt sedan sur). ♥

Jag tycker du skall komm hit. ♥

Du ser ut som en apa. ♥
bilder från fredagen.
Patrisha och Zak tog med mig till några av San Franciscos uteställen. Det får man tacka för, för det var kuuuuuul!
Aftonblades rubrik-konst.

Din enda chans att få slicka på bröllopsparet

Artikel om ett frimarke
COMM2, COMM1a, COMM 1b, COMM 54
Idag star hela spektrumet av kurser pa schemat! Det ar midtermsplugg i Public Speaking kursen (A+ pa den tack), laborerande i Argumentation kursen, sammanfattande i Interpersonal Communication-kursen (som idag handlade om Emotions and Communication, mycket itressant och larorikt) och Debatt Team-dag.

Jag skall aven maila hyresvardar i Linkoping, stada rummet och laga mat.

Garna ocksa jobba ikapp lite engelskaovningar.

Jag skall gora mycket idag. Det ar sa det blir nar man inte rort ett lillfinger (forutom att fora vinglas till munnen och skaka rumpa) under hela helgen. Onskar aven att jag kunde fa bli frisk sa jag kan uppta projekt joggning!
Grad Formal

Igår var Calle och jag på bal, eller "bal". Mysig tillställning och öppen bar var konceptet. Nice.Jag, i min LRD, Calle, Ville och med brud LuhuaSÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTA
dagen efter och dagen. 

Detta är dagen efter en fantastik utekväll i San Francisco (the best part is att uteställena stänger två, vilket betyder att man är hemma tidigt, och jag älskar att va hemma tidigt) och detta är även dagen för Graduate Formal till vilken jag införskaffat en bakelse från Zac Posens samarbete med Traget (hur kul är inte Target att shoppa på? Billigt som tusan!).

Innan dess beger vi oss dock, jag och min lille, lille pojke, till Starbucks för att äta SOCKER och dricka KAFFE. Detta gör jag i mina bebisar från Ray Ban och ett annat av mina nyförvärv, min fantastiska clutch från Calvin Klein.påväg ut!Påväg ut för att besöka och beundra San Franciscos gay scen. Tror att det kan bli bra, magiskt!


still not fully recovered...

 ... men vad gör det? I mitt fall, i detta nu, inte så mycket.

Varför?

För jag är lycklig!

Hur klyshigt det än må låta så väljer jag att kategorisera mig själv som lycklig. Jag tror aldrig att jag har tagit det steget innan, att se mig själv som lycklig, antagligen för att tillvaron inte vart perfekt. Men ack så fel man kunde ha.
Här sitter jag med några extra pounds runt midjan, pank som bare den (bidrag mottages gladligen), utan vänner, med ett fjuttigt B+ på midtermen för att jag inte orkade/kunde plugga och med en obeskrivlig frustration skapad av att inte lika obehindrat som alla andra kunna delta i verbal kommunikation (och inte har jag lika bra nonverbal communication som min mamma in terms of body language). Min tillvaro är uppenbart inte perfekt.

Ändå känner jag mig lycklig!

The reason? Jag får uppleva ett nytt land och en ny kultur, jag får studera de roligaste ämnen jag hittills studerat, jag får känna att jag är BRA på public speaking vilket jag anser ovärderligt ur en professionell synvinkel, jag får slappa och slappna av, bli proppmätt på sol och fet på hamburgare och jag får umgås med min pojke som jag älskar mer för varje dag.

 

Livet är GOTT

 

Och jag har tagit mig hit SJÄLV (med lite (mycket) pushning från er som känner er träffade)

 

 

 

 

 


this is how I feel now, del 2

Ligger ynklig och ensam i sängen. Det är vad jag gjort idag. Samt kollat på Svenska Hollywoodfruar. Perfekt sätt att ladda inför midterms på Onsdag, och en hel bunt (närmare 5) mindre inlämningar inom de följade två dagarna.
Skall nog producera några till liter snor nu. Min kropp verkar tycka det är ASKUL att göra snor.
this is how I feel nowGalet jobbig hals, dunkande huvud, en känsla av att vilja dö och ont i hela kroppen. ASKUL.
alvedon.

Hoppas att en alvedon och koffeinpiller hjälper mig på fötter igen för sart väntar grillparty och det vill man ju inte missa. Annars har dagen inte vart så produktiv, har mest sovit. Mår ikke bra.

Hoppas ni mår bra lovers!
carl-fredrik och frida


skall ut och dricka en öl.


omg

Omg! For en manad sedan trodde jag inte att jag skulle tavla o forensics pa ett amerikanst college! Like cool ar jag allt...

grodperspektiv #2RSS 2.0