lång dag.


Denna dag känns som två. Eller tre. Trots att jag bara jobbade 4 timmar, eller tom 3,5 eftersom jag var en halvtimma försen. Detta är historien om hur Frida blev försenad till jobbet och hur hon nästan blev 1200 kronor fattigare.

08.05 stod jag så snällt på Karlskoga station (vad gjorde hon där kan man undra) och tog bussen till Örebro C. Avgång mot Skövde, Göteborg 09.10.
... NY TID 09.25
... NY TID 09.27
Väl på tågen vad mina hopp om att hinna med mitt 10-minutersbyte i Herrljunga små.
... *trafikmeddelande*.. på grund av bla bla bla... nu minus 25 minuter... nu minus 30 minuter... bla bla.. resande mot Borås, Kinna, Varberg med byte i Herrljunga meddelas senare om alternativ då de inte kommer hinna med sitt byte.. bla bla..

Alternativet var: åka med tåget till Göteborg, Vänta en timma på 300an hem. Beräknad hemkomsttid 14.30. Ursprunglig tid 12.35

Till råga på allt hade SJ-snubbarna en efter en försäkrat mig att 'ja ja det skall inte vara några problem att åka på din biljett hela vägen hem bla bal'. Okej fine. Väl på bussen var jag nära på att inte bli påsläppt för att snubben bakom ratten inte fatta vad ja pratade om, förstårligt. Väl vid korsvägen kommer BILJETTKONTROLLANTER på! Andas ut andas in.
'Ja vi har ju inget samarbete med SJ och du har ju inget intyg med dig. Du reser alltså inte med giltig biljett. Betalningsskyldig är vad du är, flicka lilla. Tur för dig att tanten bakom kom med samma tåg, men MED intyg, vilket gör att jag precis kan lika på dig.. bla bla..'

F*TTSJ.

Nu är jag bara trött och vill sova. Tankarna dansar tango i huvudet och bakar än mot den ena sidan än mot den andra. Snart sprängs det och radioaktiviteten utplånar hela Kinna med omnejd. Tankar om det mesta. Jobb, skola, jobb, långtidsfrånvaro från beloved, skola, hösten, livet, orkeslös.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0